Brf Harsprånget

Trivselregler

Rättigheter och skyldigheter – våra trivselregler 

Ansvar

Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i vår ekonomiska förening. Föreningen äger fastigheten Harsprånget där du har nyttjanderätt till din lägenhet. Du äger alltså inte din lägenhet, men så länge du sköter dina skyldigheter – betalar avgifter och följer regler – har du i princip oändlig nyttjanderätt. Detta styrs av föreningens stadgar och regler samt bostadsrättslagen. Genom att vi alla tar hand om vårt hus och området om det, bor vi finare och betalar mindre för reparationer och städning.

 

Hänsyn

Vi är 77 hushåll i olika storlekar som skall leva sida vid sida med hänsyn och respekt. Vi gör vårt bästa för att inte störa eller besvära varandra, men vi förstår också att vi valt att leva i ett flerfamiljehus och att vi kommer att märka av våra grannar på olika sätt. Det är lättare att lösa problem och trivas tillsammans om vi kan prata med varandra samt visa hänsyn.

 

Våra skyldigheter

  • Vi stör inte varandra. Mellan 22.00 och 07.00 ska det vara tyst.   Förvarna dina grannar gärna en vecka i förväg, innan du gör ett större renoveringsarbete eller någon gäng du ska ha fest. En lapp i hissen eller porten är ett utmärkt sätt.

  • Om du röker eller snusar, ta hand om dina fimpar eller ditt gamla snus. Rök inte i närheten av friskluftventilerna i fasaden så du själv och grannarna slipper tobaksröken i lägenheterna

  • Det är absolut förbjudet att röka i trapphus, hissarna, på vinden och i källaren.

  • På balkonger/uteplatser använder vi bara el- eller gasolgrill (pga. brandrisk). Kom ihåg att gasolflaskor inte får förvaras  inomhus! (Även det pga. brandrisk).

  • Se till att det du gör på din balkong/ uteplats stannar där. Tänk på allergiker/astmatiker som drabbas hårt av tobaksrök/ grillrök.  Sängkläder och mattor skakar vi på gården. Det är absolut förbjudet att kasta ut saker från balkonger eller fönster.

  • Många är allergiska mot och/eller rädda för djur. Vi håller ordning på och plockar upp efter våra husdjur när vi rastar dem. Naturligtvis ska våra husdjur inte störa andra.

  • Fågelmatning är inte tillåtet, det lockar till sig råttor och andra skadedjur.

  • Det är förbjudet att förvara saker i trapphuset, pga. skaderisk och brandrisk. Gäller även dörrmattor.

  • Om du blir störd, prata i första hand med den som stör. Om det inte hjälper, kontakta styrelsen.

 

Övrigt

Felanmälan: sker till JM, tel. 020- 731 731. Kontakta gärna styrelsen också.

Skötselpärmen: hör till lägenheten. Lämna kvar den om du flyttar, så att den nya medlemmen kan ta hand om lägenheten på bästa sätt.

Utöver dessa trivselregler gäller föreningens stadgar. Läs även skötselpärmen!

Trivselreglerna uppdateras vid behov.  Styrelsen informerar när detta sker.

Kontaktperson för styrelsen är t v. Lennart Gutell lgt 31 001  nigutt@spray.se.

 

Dessa trivselregler är antagna av styrelsen för

Brf Harsprånget 12-07-30.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)